divendres, 4 d’abril del 2014

MANDONGUILLES AMB TOMÀQUET (25 peces)

INGREDIENTS :
200 gr de carn picada de porc
200 gr de carn picada de vedella
1 ou
2 grans d’all
una branca de julivert
2 cullerades de pa torrat
1 ceba
½ quilo de tomàquet triturat de qualitat (ex: HIDA)
100 ml d’oli d’oliva
1 quadrat de xocolata negra
5-6 ametlles torrades
1 llesca de pa fregit
1 got petit d’aigua
1 cullerada petita de sucre
sal i pebre
200 gr de farina

PREPARACIÓ :
1. Barregem la carn picada, l’ou, el pa torrat, 1 gra d’all i el julivert (aquests dos últims tallats ben petits) i ho amassem molt bé. Ho deixem reposar.
2. El Sofregit: tallem una ceba petita i la sofregim juntament amb un all i una mica de julivert, ben petit. Quan està ben rossa (30 min. aprox. a foc baix) hi tirem el tomàquet 
i ho deixem coure 15 min més. 
Hi hem d’afegir la cullereta de sucre i una mica de sal.
3. Mentre es va fent el sofregit fem les boletes de mandonguilles. 
Sempre amb les mans plenes de farina i mirant que quedin ben compactes.
4. Prepararem la picada per afegir més endavant: 1 quadrat de xocolata, 
les ametlles, el pa fregit, un gotet d’aigua i una miqueta de tomàquet del sofregit. 
Tot plegat ho passem pel túrmix.
5. Fregim les mandonguilles amb cura, per tal que no es trenquin. Un cop fregides les traiem de l’oli i les posem a l’olla on és el tomàquet.
6. Hi afegim la picada feta anteriorment i ho deixem coure tot 
junt 15 min a foc mínim.


1 comentari: