divendres, 11 d’abril del 2014

RISOTTO (4 persones)

INGREDIENTS 
1 ceba grossa tallada ben petita
 50 gr de mantega
1 raig d’oli d’oliva
1 got de vi blanc
400 gr d’arròs ARBORIO o CARNAROLI
200 gr de ceps tallats
100 gr de formatge parmesà en pols
sal
1 iogurt natural (opcional)
2 litres de caldo vegetal


PREPARACIÓ CALDO VEGETAL:
1. Posar en una olla: una fulla d’api, 1 pastanaga, 1 porro, 1 carbassó i un trosset de pollastre
2. Afegir-hi 2 litres d’aigua.
3. Deixar bullir 30 min.


PREPARACIÓ RISOTTO:
1. En una cassola de ferro posar-hi el troç de mantega i un raig d’oli d’oliva i 
deixar que la mantega es fongui.
2. S’hi afegeix la ceba i es deixa coure fins que queda tova (no torrada).
3. Hi afegim els ceps i el got de vi blanc i ho remenem tot plegat 5 min.
4. Hi tirem l’arròs i es va remenant sense parar.
5. Procedim a afegir-hi el caldo vegetal (que tindrem calent en una olla a part) de mica en mica.
6. Hi tirem una mica de caldo i remenem fins que l’arròs l’absorbeixi, i 
així els cops necessaris fins que l’arròs quedi cuit. (20 min). 
Provar l’arròs abans de finalitzar el procés.
7. Si volem que quedi més cremós hi afegim un iogurt natural.
8. Escampem el formatge parmesà pel cim del risotto i ho tapem, deixant-ho reposar, sense foc 5 min.

*Hi podeu afegir gambetes pelades, calamarcets o pollastre tallat petit 
per fer-lo més consistent. 



I a gaudir!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada