divendres, 28 de març del 2014

SALSES PER A LA PASTA (4 persones)


500gr de pasta. Cada pasta té el seu temps de cocció i segons les preferències 
de cadascú la deixarem bullir més o menys per tal que quedi al dente o ben cuita. 

  • PESTO:   
-Fulles grosses d'alfàbrega fresca de tres branques 
-50gr de pinyons fregits
-1 gra d'all tallat petit
-1 cullerada gran de formatge parmesà en pols
-200cl d'oli suau d'oliva
-sal
*Passar-ho tot pel túrmix fins que quedi ben triturat

  • CARBONARA:
-1 ceba gran tallada petita
-200gr de "beicon"
-200gr de nata líquida de cuinar
-500gr de xampinyons
-1 ou
-sal
-un polsim nou moscada
-100cl d'oli d'oliva

*Sofregir la ceba lentament fins que quedi rossa, afegir el "beicon" i un cop cuit els xampinyons. Seguidament la nata, un polsim de nou moscada i sal al gust. Al final afegir-hi l'ou i remenar-ho tot plegat.  

  • CREMA D'AMETLLES: 
-1/2 ceba tallada petita 
-1/2l de nata líquida de cuinar
-100 gr d'ametlla torrada
-sal
-100cl d'oli d'oliva 

*Sofregir la ceba lentament i un cop "rossejada" incorporar les ametlles i remenar-ho. Afegir la nata, la sal i deixar-ho coure 2 minuts fins que bulli i triturar-ho tot plegat.


  • BOLONYESA:
-500gr de carn picada al gust 
-1 ceba gran tallada petita
-1/2 kg de tomàquet de bona qualitat
-sal
-pebre
-orenga
-1 fulla de llor
-200cl d'oli d'oliva 

*Fregim la carn picada amb l'oli fins que agafi color i hi afegim la ceba, ho remenem 30 min a foc lent amb la fulla de llor, un polsim d'orenga, la sal i el pebre al gust fins que la ceba quedi ben cuita. Incorporem el tomàquet i ho deixem 15 minuts remenant tots els ingredients. 


Saccottini de Nous i Gorgonzola al Pesto

Saccottini de Pera amb Crema d'Ametlles

Espaguetis a la Carbonara

Macarrons a la Bolonyesa




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada