Ja tenim aquí la temporada d'espàrrecs!!! Passejades pel bosc, bon temps... Els espàrrecs que collim no necessiten receptes espectaculars, ja que a la paella o en truita ja són boníssims.
Tot hi això hem volgut compartir una recepta fàcil en el seu honor.
INGREDIENTS PEL PASTÍS D’ESPÀRRECS:
1 Kg d’espàrrecs verds congelats
6 ous
½ litre de nata liquida de cuinar
mantega
sal
pebre
100 gr de festuc cru i triturat
INGREDIENTS PER LA SALSA DEL PASTÍS D’ESPÀRRECS:
Beixamel (30 gr de mantega, 30 gr de farina, ½ litre de llet, sal i 1 polset de nou moscada)
6 pebrots del piquillo
PREPARACIÓ DEL PASTÍS D’ESPÀRRECS:
1.Posem els espàrrecs en una safata per forn i al cim un raig d’oli,
sal i pebre i ho posem 10 minuts al forn a 180º.
2.En un recipient hi posem els 6 ous batuts prèviament, ½ litre de nata i ho remenem. Seguidament hi afegim els espàrrecs i ho passem tot pel túrmix.
3. Hi afegim els festucs triturats.
4. Untem les parets del motlle on es vulgui fer amb mantega i hi tirem la barreja a dins.
5. 1 hora al forn a 150º (al bany Maria)
6. Es punxa i si l’escuradents surt net vol dir que està llest. Sinó, 10 minuts més a 160º.
7. Un cop fred es talla en les racions que es vulgui i s’hi afegeix la salsa del pastís d’espàrrecs pel cim i el decorem amb una mica de pols de festucs..
PREPARACIÓ DE LA SALSA DEL PASTÍS D’ESPÀRRECS:
1. Preparem la beixamel i hi afegim els pebrots del piquillo
2. Ho passem pel túrmix fins que quedi ben barrejat