INGREDIENTS PEL PASTÍS DE PEIX:
1 Kg de peix desespinat (escórpora,salmó, lluç...)
1/2 litre de nata líquida de cuinar
6 ous
½ Kg de tomata sofregida
12 gambetes pelades
mantega
sal
pebre
1 polset d’anet
INGREDIENTS PER LA SALSA DEL PASTÍS DE PEIX:
100 gr de mantega
250 gr de gambes amb clova
½ litre de nata líquida de cuinar
sal
PREPARACIÓ DEL PASTÍS DE PEIX:
1. Posem el peix desespinat en una safata per forn i al cim una mica
de mantega, sal, pebre i un polset d’anet. 5 minuts al forn a 180º.
de mantega, sal, pebre i un polset d’anet. 5 minuts al forn a 180º.
2. En un recipient hi posem els 6 ous batuts prèviament, ½ litre de nata
i ho remenem. Seguidament hi afegim el peix esmicolat.
i ho remenem. Seguidament hi afegim el peix esmicolat.
3. Es tritura tot plegat amb el túrmix.
4. Untem les parets del motlle on es vulgui fer amb mantega i hi tirem
la barreja a dins.
la barreja a dins.
5. 1 hora al forn a 150º (al bany Maria)
6. Es punxa i si l’escuradents surt net vol dir que està llest.
En cas contrari, 10 minuts més a 160º.
En cas contrari, 10 minuts més a 160º.
7. Un cop fred es talla en les racions que es vulgui i s’hi afegeix la salsa
del pastís de peix pel cim i el decorem amb una gambeta pelada.
del pastís de peix pel cim i el decorem amb una gambeta pelada.
PREPARACIÓ DE LA SALSA DEL PASTÍS DE PEIX:
1. Afegim 100 grams de mantega una cassoleta i hi afegim els 250 gr
de gambes amb pela i ho coguem sense que es cremi.
de gambes amb pela i ho coguem sense que es cremi.
2.Un cop rossejades hi afegim el ½ litre de nata, ho barregem i ho salem.
3. Un cop bull ho retirem del foc i ho passem pel túrmix.
Una gran recepta, gràcies per compartir-la!
ResponElimina