diumenge, 23 de febrer del 2014

PASTÍS DE PEIX AMB SALSA DE GAMBES (10-12 racions)

INGREDIENTS PEL PASTÍS DE PEIX:
  1 Kg de peix desespinat (escórpora,salmó, lluç...)
  1/2 litre de nata líquida de cuinar
  6 ous
  ½ Kg de tomata sofregida
  12 gambetes pelades
  mantega
  sal
  pebre
  1 polset d’anet 
INGREDIENTS PER LA SALSA DEL PASTÍS DE PEIX: 
  100 gr de mantega
  250 gr de gambes amb clova
  ½ litre de nata líquida de cuinar
  sal
PREPARACIÓ DEL PASTÍS DE PEIX:
1. Posem el peix desespinat en una safata per forn i al cim una mica 
de mantega, sal, pebre i un polset d’anet. 5 minuts al forn a 180º.
2. En un recipient hi posem els 6 ous batuts prèviament, ½ litre de nata 
i ho remenem. Seguidament hi afegim el peix esmicolat.
3. Es tritura tot plegat amb el túrmix.
4. Untem les parets del motlle on es vulgui fer amb mantega i hi tirem 
la barreja a dins.
5. 1 hora al forn a 150º (al bany Maria)
6. Es punxa i si l’escuradents surt net vol dir que està llest. 
En cas contrari, 10 minuts més a 160º. 
7. Un cop fred es talla en les racions que es vulgui i s’hi afegeix la salsa 
del pastís de peix pel cim i el decorem amb una gambeta pelada.
PREPARACIÓ DE LA SALSA DEL PASTÍS DE PEIX:
1. Afegim 100 grams de mantega  una cassoleta i hi afegim els 250 gr 
de gambes amb pela i ho coguem sense que es cremi.
2.Un cop rossejades hi afegim el ½ litre de nata, ho barregem i ho salem.
3. Un cop bull ho retirem del foc i ho passem pel túrmix.
4. Seguidament ho colarem pel xino que no quedi cap pela de gamba.



BON PROFIT!!!! 



1 comentari: